Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασαν κοντέρ τα κέρδη των τραπεζών στις ΗΠΑ

Τα κέρδη της JP Morgan εκτοξεύθηκαν 67%, της Wells Fargo 57% και της BlackRock 28% το δεύτερο τρίμηνο. Οι πελάτες πληρώνουν περισσότερους τόκους, καθώς η κεντρική τράπεζα ανεβάζει τα επιτόκια.

Εσπασαν κοντέρ τα κέρδη των τραπεζών στις ΗΠΑ

Εκτοξεύθηκαν 67% τα κέρδη δεύτερου τριμήνου της JP Morgan Chase, καθώς κέρδισε περισσότερους τόκους από τους δανειολήπτες ενώ επωφελήθηκε από την αγορά της προβληματικής First Republic Bank.

Η εξαγορά ανέβασε τα καθαρά έσοδα από τόκους, τα οποία ενισχύθηκαν 44% σε σχέση με ένα χρόνο πριν (ή 38% χωρίς τη First Republic), φτάνοντας στα 21,9 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για σχεδόν 21 δισ. δολάρια.

Οπως σημειώνει το Reuters, τα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ ανήλθαν στα 14,47 δισ. δολάρια ή 4,75 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου. Το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα ήταν 8,65 δισ. δολάρια ή $2,76 ανά μετοχή.

Τα έσοδα από τόκους ανέβασαν τα κέρδη της Wells Fargo

Αλμα 57% έκαναν τα κέρδη της Wells Fargo το δεύτερο τρίμηνο καθώς κέρδισε περισσότερα από πληρωμές τόκων από τους πελάτες της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 4,94 δισ. δολάρια ή 1,25 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με τα 3,14 δισ. δολάρια ή $0,75 ανά μετοχή, το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 29% στα 13,16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Aφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, οι τράπεζες επωφελήθηκαν με το να χρεώνουν περισσότερο τους πελάτες για να δανειστούν χρήματα.

Εκτινάχθηκαν τα κέρδη της BlackRock

Αλμα στα κέρδη ανακοίνωσε και η BlackRock για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ανάκαμψη των αγορών και οι αυξανόμενες εισροές ώθησαν τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης χρήματος στον κόσμο στα 9,4 τρισ. δολάρια.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η BlackRock ανέφερε κέρδη ανά μετοχή 9,06 δολαρίων, αυξημένα κατά 28% σε ετήσια βάση. Το προσαρμοσμένο ποσό των 9,28 δολαρίων ήταν πάνω από τα 8,41 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Οι καθαρές εισροές στα επενδυτικά προϊόντα της BlackRock ξεπέρασαν τα 80 δισ. δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να προέρχεται από θεσμικούς πελάτες.

Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση στα 4,5 δισ. δολάρια και τα λειτουργικά έσοδα υποχώρησαν κατά 3%, αντανακλώντας το γεγονός ότι τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της BlackRock δεν έχουν ανακάμψει πλήρως από την πτώση του περασμένου έτους στις αγορές μετοχών και ομολόγων.

Πτώση 36% στα κέρδη της Citi

Tα καθαρά κέρδη της Citigroup βούτηξαν 36% στα 2,9 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο καθώς οι αδάνυμες επιδόσεις του τμήματος trading επισκίασαν τα κέρδη από τη μονάδα διαχείρισης πλούτου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα έσοδα της Citi από συναλλαγές ομολόγων και μετοχών υποχώρησαν 13% στα 4,6 δισ. δολάρια, ενώ οι προμήθειες από τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής κινήθηκαν 24% χαμηλότερα στα 612 εκατ. δολάρια. 

Συνολικά τα έσοδα διολίσθησαν 1% στα 19,44 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 19,28 δισ., ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,33 δολάρια έναντι πρόβλεψης για 1,32 δολάρια.

«Εν μέσω ενός δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος, συνεχίσαμε να βλέπουμε τα οφέλη του διαφοροποιημένου μας επιχειρηματικού μοντέλου» τόνισε σε ανακοίνωση η CEO, Τζέιν Φρέιζερ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v