Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Adidas: Πωλήσεις €400 εκατ. από παπούτσια Yeezy

H ζήτηση των καταναλωτών παρέμεινε υψηλή παρά την οργή για τις αντισημιτικές απόψεις του ράπερ και σχεδιαστή Ye, παλαιότερα γνωστό ως Kanye West.

Adidas: Πωλήσεις €400 εκατ. από παπούτσια Yeezy

Η Adidas πραγματοποίησε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις από παπούτσια Yeezy το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση των καταναλωτών παρέμεινε υψηλή παρά την οργή για τις αντισημιτικές απόψεις του ράπερ που ήταν και η αιτία πίσω από τη διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα έσοδα από τα Yeezy ήταν περίπου τα ίδια με πέρυσι, πριν ξεκινήσει η πτώση τους. Η Adidas διέκοψε τη συνεργασία της με τον ράπερ και σχεδιαστή Ye, παλαιότερα γνωστό ως Kanye West (φωτό), τον Οκτώβριο αφού έκανε μια σειρά από αντισημιτικά σχόλια, αφήνοντας μετέωρα αθλητικά παπούτσια αξίας περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, οι πωλήσεις των αποθεμάτων έχουν ήδη βοηθήσει τον γερμανικό αθλητικό κολοσσό να αυξήσει τους οικονομικούς του στόχους για το έτος και θα μπορούσε να γλυκάνει την εικόνα καθώς η Adidas πουλά τα αποθέματα Yeezy, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Πέμπτη. Η δεύτερη παρτίδα πώλησης ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα.

Η Adidas έχει δεσμευτεί να δωρίσει σημαντικό ποσό εσόδων από τα Yeezy σε οργανισμούς που εργάζονται για την καταπολέμηση των διακρίσεων και του μίσους.

Εξαιρουμένου των Yeezy, η επιχείρηση της Adidas έχει αποδώσει «λίγο καλύτερα από το αναμενόμενο» και ότι αναμένει ότι η μάρκα θα αποκτήσει περισσότερη δυναμική, όταν περισσότερα κλασσικά αθλητικά παπούτσια, όπως τα Samba και Gazelle, βγουν στα καταστήματα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v