Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό 8 μηνών για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη

Επιδεινώθηκε κι άλλο τον περασμένο μήνα. Η ύφεση της μεταποίησης συνοδεύτηκε από περαιτέρω φρένο των υπηρεσιών. Κακή έναρξη δευτέρου εξαμήνου για το μπλοκ.

Χαμηλό 8 μηνών για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη

Η ύφεση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρωζώνης επιδεινώθηκε τον Ιούλιο περισσότερο από ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί, καθώς η πτώση της μεταποίησης συνοδεύτηκε από περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης στον κυρίαρχο κλάδο υπηρεσιών του μπλοκ, σύμφωνα με έρευνα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο τελικός Σύνθετος Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών (PMI) της HCOB, που καταρτίστηκε από την S&P Global και θεωρείται καλός μετρητής της συνολικής οικονομικής υγείας, έπεσε σε χαμηλό οκτώ μηνών, στο 48,6 τον Ιούλιο από το 49,9 του Ιουνίου.

Ηταν κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για δεύτερο διαδοχικό μήνα και σε αντίθεση με μια προκαταρκτική εκτίμηση που έκαν λόγο για ελαφρώς υψηλότερη μέτρηση, (48,9).

«Η ευρωζώνη έχει ξεκινήσει άσχημα το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος στην Hamburg Commercial Bank.

«Η ύφεση της δραστηριότητας οφείλεται στη μεταποίηση, αλλά η αύξηση της δραστηριότητας των υπηρεσιών έχει μειωθεί επίσης, περιορίζοντας τη στήριξη της οικονομίας στο σύνολό της».

Ο μεταποιητικός PMI της Δευτέρας έδειξε ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα σε ολόκληρη την ευρωζώνη συρρικνώθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από τότε που η COVID-19 εδραίωσε την επιρροή της στον κόσμο και ο PMI υπηρεσιών της Τετάρτης παρουσίασε επιβράδυνση της ανάπτυξης στον κλάδο.

Στη Γερμανία, ο σύνθετος δείκτης υποχώρησε από 50,6 τον Ιούνιο σε 48,5 τον Ιούλιο λόγω ενός συνδυασμού βραδύτερης αύξησης στη δραστηριότητα των υπηρεσιών και βαθύτερης πτώσης της μεταποιητικής παραγωγής, αναφέρει η έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v