Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές online πωλήσεις ανέβασαν τα κέρδη της Amazon

Δεν δείχνει να επιβραδύνεται άλλο η αύξηση των εσόδων από το τμήμα cloud. Αυτός ο παράγοντας, σε συνδυασμό με τις πιο δυνατές από τις αναμενόμενες διαδικτυακές πωλήσεις, ανεβάζει τη μετοχή της 9%.

Ισχυρές online πωλήσεις ανέβασαν τα κέρδη της Amazon

Οι ισχυρότερες από τις αναμενόμενες διαδικτυακές πωλήσεις και οι ενδείξεις ότι η επιβράδυνση του τμήματος  cloud computing έχει πιάσει «πάτωμα» ανέβασαν τις πωλήσεις και τα κέρδη της Amazon πολύ πάνω από τις προβλέψεις της Wall Street το τελευταίο τρίμηνο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η επιτάχυνση των εσόδων, μαζί με τη μείωση του κόστους που περιελάμβανε απολύσεις μεγάλης κλίμακας νωρίτερα φέτος, ενίσχυσαν επίσης τα περιθώρια κέρδους της Amazon και συνέβαλαν στα κέρδη μετά τους φόρους που ήταν σχεδόν διπλάσια.

Η είδηση ανέβασε την τιμή της μετοχής της Amazon πάνω από 9% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, ενισχύοντας την ανάκαμψη της μετοχής που έχει αυξηθεί 50% φέτος.

Μεγάλο μέρος της προσοχής της Wall Street φέτος ήταν σε μια απότομη επιβράδυνση στο τμήμα cloud της, το Amazon Web Services (AWS), καθώς οι πελάτες έχουν γίνει πιο προσεκτικοί απέναντι στην οικονομική αβεβαιότητα.

Η αύξηση των εσόδων στο AWS επιβραδύνθηκε στο 16% το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 29% για όλο το 2022. Η εταιρεία είπε νωρίτερα φέτος ότι η ανάπτυξη στο τμήμα είχε επιβραδυνθεί σε μόλις 11% τον Απρίλιο.

Για το δεύτερο τρίμηνο συνολικά, η Amazon είπε ότι τα έσοδα από το AWS είχαν αυξηθεί κατά 12%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των περισσότερων αναλυτών κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και τροφοδοτώντας τις ελπίδες ότι το τμήμα cloud βρίσκεται σε σημείο καμπής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v