Βούτηξαν 3,2% οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο στη Βρετανία

Ήταν ένας ιδιαίτερα κακός μήνας για τα σούπερ μάρκετ. Το αυξημένο κόστος, μεταξύ άλλων, έφερε υποτονικές πωλήσεις τόσο για ρούχα όσο και για τρόφιμα. Σημαντική πτώση σημείωσαν και οι πωλήσεις πολυκαταστημάτων και ειδών οικιακής χρήσης.

Βούτηξαν 3,2% οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο στη Βρετανία

Οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία μειώθηκαν απότομα κατά 1,2% τον Ιούλιο συγκριτικά με τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) την Παρασκευή.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο όγκος των πωλήσεων θα μειωνόταν κατά 0,5% σε μηνιαία βάση.

Οι όγκοι των λιανικών πωλήσεων ήταν 3,2% χαμηλότεροι από πέρυσι, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων για πτώση 2,1%, εν μέρει λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων λένε ορισμένοι αναλυτές, μεταξύ άλλων.

«Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν απότομα τον Ιούλιο καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες επηρέασαν τους περισσότερους κλάδους», δήλωσε ο Heather Bovill, Αναπληρωτής Διευθυντής Έρευνας της ONS.

«Ήταν ένας ιδιαίτερα κακός μήνας για τα σούπερ μάρκετ, καθώς οι καλοκαιρινές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος ζωής σήμαινε υποτονικές πωλήσεις τόσο για ρούχα όσο και για τρόφιμα. Σημαντική πτώση σημείωσαν και οι πωλήσεις πολυκαταστημάτων και ειδών οικιακής χρήσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v