Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Comeback στο ταμπλό με κατρακύλα 87% για την Evergrande

Πρώτη φορά μετά από 17 μήνες τελούν ξανά υπό διαπραγμάτευση οι μετοχές της πιο καταχρεωμένης εταιρείας κατασκευής ακινήτων στον κόσμο. Εχασε $2 δισ. χρηματιστηριακής αξίας, καθώς οι μετοχές της έκλεισαν 79% χαμηλότερα.

Comeback στο ταμπλό με κατρακύλα 87% για την Evergrande

Κατρακύλα έως και 87% καταγράφουν οι μετοχές της πιο καταχρεωμένης εταιρείας κατασκευής ακινήτων στον κόσμο, της China Evergrande Group, στο άνοιγμα της Δευτέρας, μετά την επιστροφή τους στο ταμπλό -είναι η πρώτη μέρα trading των μετοχών από τις 21 Μαρτίου 2022.

Η εταιρεία έχασε $2 δισ. χρηματιστηριακής αξίας, καθώς οι μετοχές της έκλεισαν 79% χαμηλότερα -η κεφαλαιοποίησή της προσγειώθηκε στα $586,3 εκατ., σύμφωνα με το Reuters.

Οπως σημειώνει το CNBC, οι μετοχές υποχωρούσαν στα 22 σεντς Χονγκ Κονγκ σήμερα, από 1,65 δολάρια Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή που ήταν το τελευταίο κλείσιμό τους στις 18 Μαρτίου 2022.

Η επανέναρξη του trading έρχεται καθώς η εταιρεία σημείωσε ζημία 39,25 δισεκατομμυρίων γουάν (5,38 δισεκατομμύρια δολάρια) για το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο. Η απώλεια ήταν μικρότερη από αυτή των 86,17 δισεκατομμυρίων γουάν την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 128,81 δισεκατομμύρια γουάν, αυξημένα από τα 89,28 δισεκατομμύρια τον Ιούνιο του 2022.

Τον Ιούλιο, η καταχρεωμένη εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης σε δικαστήριο των ΗΠΑ, ενώ προωθεί συμφωνίa αναδιάρθρωσης χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v