Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτοξεύτηκαν 217% οι απολύσεις στις ΗΠΑ τον Αύγουστο

Ανακοινώθηκαν 75.151 απολύσεις και περικοπές θέσεων εργασίας τον μήνα που φεύγει. Χαλαρώνει η αγορά εργασίας στη χώρα. Μοχλός η χρεοκοπία της Yellow Corp.

Εκτοξεύτηκαν 217% οι απολύσεις στις ΗΠΑ τον Αύγουστο

Οι ανακοινώσεις απολύσεων στις ΗΠΑ τον Αύγουστο εκτοξεύτηκαν, μετά μάλιστα και την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας μεταφορών Yellow Corp, σε ακόμη μια ένδειξη ότι χαλαρώνει η αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν 75.151 απολύσεις τον Αύγουστο, σε μια αύξηση 217% από τις 23.697 αντίστοιχες περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Challenger, Gray & Christmas. Πρόκειται για ποσοστό 267% υψηλότερο από τις 20.485 απολύσεις που ανακοινώθηκαν τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Από τη Yellow Corp χάθηκαν 32.123 θέσεις εργασίας. Σε ετήσιο επίπεδο, η τεχνολογία είναι ο τομέας με τις περισσότερες ανακοινώσεις απολύσεων.

Την ίδια στιγμή, οι απολύσεις της Yellow δεν έχουν ακόμη μετρήσιμο αντίκτυπο στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, η αγορά εργασίας παρέμεινε ανθεκτική απέναντι στις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed κατά 525 μονάδες βάσης, από τον Μάρτιο του 2022. Τον περασμένο Ιούλιο ο αριθμός των απολύσεων μειώθηκε ετησίως για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα χρόνο. Άλλα στοιχεία που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα αποκάλυψαν περαιτέρω σημάδια αναμενόμενης χαλάρωσης, καθώς επιβραδύνθηκε η αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα ενώ διολίσθησαν και οι θέσεις εργασίας τον Ιούλιο.

«Οι θέσεις εργασίας μειώνονται και οι Αμερικανοί εργαζόμενοι είναι πιο απρόθυμοι να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους αυτή τη στιγμή. Η αγορά εργασίας επαναρρυθμίζεται μετά την πανδημία και τον παροξυσμό προσλήψεων που ακολούθησε», δήλωσε ο Andrew Challenger, ανώτερος αντιπρόεδρος του Challenger, Gray & Christmas.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v