Mega πτώση στις οικοδομές στην ευρωζώνη

Οι κατασκευές κατοικιών έκαναν τη μεγαλύτερη βουτιά από την έναρξη της πανδημίας. Τα αυξανόμενα επιτόκια χτύπησαν την οικοδομική δραστηριότητα.

Mega πτώση στις οικοδομές στην ευρωζώνη

Τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της πανδημίας έκαναν οι κατασκευές κατοικιών στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια χτύπησαν την οικοδομική δραστηριότητα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο δείκτης υπευθύνων αγορών στον κατασκευαστικό τομέα της ευρωζώνης HCOB, ο οποίος παρακολουθεί τη συνολική δραστηριότητα στον κλάδο, υποχώρησε στο 43,4 τον Αύγουστο από 43,5 τον Ιούλιο. Είναι το χαμηλότερο επίπεδό του μέχρι στιγμής φέτος, το οποίο τον οδήγησε περαιτέρω κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Η κατασκευή κατοικιών είχε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2020, ενώ η εμπορική δραστηριότητα κατασκευών και υποδομών μειώθηκε επίσης, αλλά με πιο αργό ρυθμό.

«Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να εργαστείτε στον τομέα των κατασκευών στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος στην Εμπορική Τράπεζα του Αμβούργου. «Ειδικά εκείνες οι εταιρείες που επικεντρώνονται στον τομέα της στέγασης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v