Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse: Μετά τη διάσωση ήρθε η αναβάθμιση

Aλμα της πιστοληπτικής ικανότητας στη βαθμίδα «A+» από τον οίκο αξιολόγησης S&P, μετά τα θεαματικά κέρδη του Ομίλου UBS που διέσωσε εσπευσμένα την ελβετική τράπεζα.

Credit Suisse: Μετά τη διάσωση ήρθε η αναβάθμιση

Οι επιζώσες οντότητες της Credit Suisse αναβαθμίστηκαν από την S&P Global Ratings, αφού η UBS Group ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την ενσωμάτωση της πρώην ανταγωνίστριάς της, την οποία εξαγόρασε κατεπειγόντως τον Μάρτιο.

«Η αξιολόγηση ακολουθεί την πρόσφατη δημοσιοποίηση στοιχείων από πλευράς του Ομίλου UBS σχετικά με την αναδιάρθρωση και την ενσωμάτωση των εργασιών της Credit Suisse», ανέφερε o αμερικανικός οίκος αξιολόγησης. «Βλέπουμε πλέον τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες διαχείρισης της Credit Suisse στον πυρήνα των εργασιών του Ομίλου UBS και αναμένουμε ότι θα υποστηριχθούν σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι προοπτικές για τις εν λόγω οντότητες είναι σταθερές».

Η S&P αύξησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα στις εταιρείες διαχείρισης της Credit Suisse σε «A+» από «A». Επιβεβαίωσε, επίσης, τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας «A+/A-1» σε όλες τις οντότητες της UBS.

Τον Νοέμβριο, η S&P μείωσε την αξιολόγηση της Credit Suisse σ' ένα βήμα πάνω από την κατηγορία «σκουπίδια», εν μέσω ανησυχιών για τις προσπάθειες της ελβετικής τράπεζας να επιστρέψει σε σταθερό έδαφος μετά από σειρά σκανδάλων και ζημιών.

Τα μεγαλύτερα τριμηνιαία κέρδη που είχε ποτέ τράπεζα κατέγραψε η UBS Group το δεύτερο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της έκτακτης εξαγοράς της Credit Suisse.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v