Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγαλύτερος μέτοχος της UBS το κρατικό ταμείο της Νορβηγίας

Η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να κερδίσει διεθνείς επενδυτές, για να δει τα οφέλη από την ιστορική εξαγορά της Credit Suisse.

Μεγαλύτερος μέτοχος της UBS το κρατικό ταμείο της Νορβηγίας

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο του 1,4 τρισ. δολαρίων της Νορβηγίας έχει γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της UBS, καθώς η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να κερδίσει τους διεθνείς επενδυτές, μετά την εξαγορά της Credit Suisse.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Norges Bank Investment Management (ΝΒΙΜ), η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο στον κόσμο, αύξησε το μερίδιό της στη UBS σε πάνω από 5% αυτόν τον μήνα, έχοντας διατελέσει μέτοχος στον όμιλο για σχεδόν 20 χρόνια.

Τα στελέχη της UBS δέχθηκαν πιέσεις τους τελευταίους έξι μήνες, για να αποδείξουν στους επενδυτές ότι μπορούν να επιτύχουν την ενορχηστρωμένη από το κράτος διάσωση της πρώην ανταγωνίστριας Credit Suisse 3,4 δισ. δολαρίων. Πολλοί διαχειριστές μεγάλων funds επικεντρώνονται στο πόσο καλά διαπραγματεύεται η UBS την περίπλοκη διαδικασία ολοκλήρωσης και πόσο γρήγορα θα κάνουν restart οι αποδόσεις των μετόχων.

Η NBIM, η οποία ήταν ήδη top-10 μέτοχος της UBS, ξεπέρασε τους Αμερικανούς επενδυτές Dodge & Cox και BlackRock και έγινε ο μεγαλύτερος επενδυτής, σύμφωνα με το S&P Capital IQ.

Η NBIM ήταν επίσης μία από τους κορυφαίους επενδυτές της Credit Suisse όταν κατέρρευσε τον Μάρτιο, αλλά μείωνε το μερίδιό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v