Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιράν: Απογειώθηκε αεροσκάφος με Αμερικανούς κρατούμενους

Τεχεράνη και Ουάσιγκτον συμφώνησαν σε ανταλλαγή κρατουμένων, μετά την αποδέσμευση ιρανικών πόρων ύψους $6 δισ. από τη Νότια Κορέα. Στην Ντόχα δύο από τους πέντε Ιρανούς που οι ΗΠΑ άφησαν ελεύθερους.

Ιράν: Απογειώθηκε αεροσκάφος με Αμερικανούς κρατούμενους

Ένα αεροπλάνο των αερογραμμών του Κατάρ, που μεταφέρει πέντε Αμερικανούς που κρατούνταν στο Ιράν, μαζί με δύο μέλη οικογενειών τους και τον πρέσβη του Κατάρ στο Ιράν, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης με προορισμό την Ντόχα, δήλωσε στο Reuters μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV μετέδωσε ότι δύο από τους πέντε Ιρανούς κρατούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις ΗΠΑ, ο Μερντάντ Μοΐν-Ανσαρί και ο Ρεζά Σαρχανγκπούρ-Καφρανί, αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο που τους μετέφερε στην Ντόχα.

Ιράν και ΗΠΑ συμφώνησαν στην ανταλλαγή κρατουμένων, μετά την επιβεβαίωση ότι αποδεσμεύθηκαν έξι δισεκατομμύρια δολάρια ιρανικών πόρων από τη Νότια Κορέα. Πέντε Ιρανοί κρατούμενοι θα απελευθερωθούν και σε αντάλλαγμα πέντε Αμερικανοί πολίτες που κρατούνται στο Ιράν θα παραδοθούν στην αμερικανική πλευρά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v