Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρά Ερντογάν κατά Μενέντεζ και επίθεση... φιλίας στην Ελλάδα

«Με την Ελλάδα είμαστε φίλοι για πολλές δεκαετίες, δεν ήμασταν ποτέ σε αντίπαλα στρατόπεδα», απάντησε ο πρόεδρος της Τουρκίας στον Αμερικανό γερουσιαστή. Η πώλησης F-16 και η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι «δύο θέματα που δεν συνδέονται».

Πυρά Ερντογάν κατά Μενέντεζ και επίθεση... φιλίας στην Ελλάδα

Ο Μπομπ Μενέντεζ δεν φαίνεται να είναι εξοικειωμένος με την Τουρκία, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή ερώτηση για τις επιφυλάξεις του Αμερικανού γερουσιαστή, ο οποίος πιστεύει ότι η Άγκυρα απειλεί την ασφάλεια της Ελλάδας, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος  της Τουρκίας στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Ο Μπομπ Μενέντεζ δεν είναι εξοικειωμένος και με τον Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε την απάντησή του με μια επίθεση φιλίας προς στην Αθήνα, ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Με την Ελλάδα είμαστε φίλοι για πολλές δεκαετίες, δεν ήμασταν ποτέ σε αντίπαλα στρατόπεδα», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη σχέση της πώλησης αμερικανικών F-16 στην Τουρκία με τη στήριξη της χώρας του στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως αυτά τα δύο θέματα δεν συνδέονται.

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωσή του ότι η Ρωσία και η Δύση είναι εξίσου αξιόπιστες, ενώ εμφανής ήταν η ενόχλησή του όταν ερωτήθηκε για τη φυλάκιση του ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα αλλά και του ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

«Γιατί σας ενδιαφέρουν τόσο πολύ; Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου. Τέτοιες αποφάσεις μπορούν να λαμβάνονται μόνο από τη δικαστική εξουσία», υπογράμμισε. Όταν η δημοσιογράφος επέμεινε τονίζοντας ότι το ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων διαφωνεί με αυτό, είπε ενοχλημένος:

«Μη με διακόπτετε, δεν έχετε δικαίωμα να με διακόπτετε. Θα με σέβεστε και θα σέβεστε τις αποφάσεις των δικαστικών αρχών».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v