Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 21% για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Υπερδιπλασιάστηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επωφελούνται από τις παραγγελίες που συσσωρεύθηκαν κατά τη διάρκεια της έλλειψης ανταλλακτικών λόγω πανδημίας.

Αλμα 21% για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν για 13ο διαδοχικό μήνα στην Ευρώπη, με τα ηλεκτρικά οχήματα να οδηγούν την ανάπτυξη πριν γίνουν το τελευταίο σημείο εστίασης των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 21% στις 904.509 μονάδες τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων διπλασιάστηκαν πριν από την έναρξη έρευνας κατά των επιδοτήσεων για κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτόν τον μήνα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες με επικεφαλής τη Volkswagen και τη Stellantis συνεχίζουν να επωφελούνται από τις παραγγελίες που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης έλλειψης ανταλλακτικών λόγω διαταραχών από την πανδημία. Αυτή η δυναμική θα δοκιμαστεί από τις κεντρικές τράπεζες καθώς αυτές αυξάνουν το κόστος δανεισμού για να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v