Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 12ετίας οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων

Εκτινάσσεται το κόστος δανεισμού της Γερμανίας, μετά τον σκληρό πάγο στα αμερικανικά και βρετανικά επιτόκια που τροφοδοτεί εκτιμήσεις ότι ούτε η ΕΚΤ θα χαλαρώσει ιδιαίτερα τη νομισματική πολιτική της.

Σε υψηλό 12ετίας οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές των γερμανικών ομολόγων, εκτίναξαν το κόστος δανεισμού της κυβέρνησης στο υψηλότερο της τελευταίας δωδεκαετίας, τη στιγμή που οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα ευρωπαϊκά επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η απόδοση των 10ετών τίτλων σκαρφάλωσε στο 2,78%, ενισχυμένη κατά οκτώ μονάδες βάσης, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011. Η άνοδος ακολουθεί τα επιθετικά μηνύματα της Fed χθες Τετάρτη αλλά και τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν σήμερα, οδηγώντας τους traders στην εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει σφιχτή νομισματική πολιτική για χρόνια.

Η Fed και η Τράπεζα της Αγγλίας διέκοψαν τους επιθετικούς κύκλους αύξησης επιτοκίων αυτή την εβδομάδα, αλλά αμφότερες πέρασαν το μήνυμα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε «περιοριστικό» έδαφος. Αυτή η προοπτική εξάγεται και στη ζώνη του ευρώ, όπου οι αγορές στοιχηματίζουν μόλις δύο δειλές μειώσεις για το επόμενο έτος.

Τα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας επλήγησαν χειρότερα από το selloff σε όλη την Ευρώπη. 

Η αγορά στοιχηματίζει ότι το επιτόκιο της ΕΚΤ, επί του παρόντος στο 4%, θα παραμείνει πάνω από το 3% τα επόμενα δύο χρόνια, σε μια αλλαγή πλεύσης για μια περιοχή που έχει συνηθίσει εδώ και χρόνια μια εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v