Βρετανία: Ένα βήμα πριν το «ok» για το deal-μαμούθ $69 δισ. Microsoft-Activision Blizzard

Οι αρχές ανταγωνισμού της χώρας δήλωσαν ότι θα αποδεχθούν τις τελευταίες παραχωρήσεις, τερματίζοντας μια αναμονή άνω του ενάμιση έτους για την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης συμφωνίας που έγινε ποτέ στον κλάδο gaming.

Βρετανία: Ένα βήμα πριν το «ok» για το deal-μαμούθ $69 δισ. Microsoft-Activision Blizzard

Η εξαγορά της Activision Blizzard Inc. από τη Microsoft Corp. με 69 δισ. δολ. φαίνεται έτοιμη να εγκριθεί και να ξεπεράσει το τελικό ρυθμιστικό εμπόδιο.

Οι αρχές ανταγωνισμού της Βρετανίας δήλωσαν ότι θα αποδεχθούν τις τελευταίες παραχωρήσεις, τερματίζοντας μια αναμονή άνω του ενάμιση έτους για την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης συμφωνίας που έγινε ποτέ στον κλάδο gaming.

Η βρετανική αρχή ανταγωνισμού δήλωσε την Παρασκευή ότι η πρόταση της Microsoft ανοίγει την πόρτα για να κλείσει η συμφωνία. Η αναδιαρθρωμένη προσφορά πώλησης ορισμένων δικαιωμάτων  παιχνιδιών στον Γάλλο εκδότη Ubisoft Entertainment SA. αναμένεται να διατηρήσει ανοιχτό τον ανταγωνισμό στο cloud gaming για χρόνια, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή. Θα διαβουλευθεί για την προσφορά μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά βρήκε τοίχο τον Απρίλιο από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού, η οποία εξέφρασε ανησυχίες ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας θα αποκτούσε υπερβολικό έλεγχο στην εκκολαπτόμενη αγορά cloud των videogames.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v