Λονδίνο: Σε υψηλό 30 ετών οι άδειοι χώροι γραφείων

Αναλυτές της Jeffries εκτιμούν ότι έχει καταγραφεί συρρίκνωση 20% στη χρήση γραφείων στο Λονδίνο, καθώς η εργασία από το σπίτι και η υβριδική εργασία συνεχίζουν να αποτελούν προτεραιότητες.

Λονδίνο: Σε υψηλό 30 ετών οι άδειοι χώροι γραφείων

H αγορά γραφείων του Λονδίνου βρίσκεται σε κρίση σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Jeffries, η οποία ανέφερε ότι το ποσοστό ξενοίκιαστων γραφείων βρίσκεται σε υψηλό 30 ετών. 

Όπως μεταδίδει το CNBC, αναλυτές της Jeffries εκτιμούν ότι έχει καταγραφεί συρρίκνωση 20% στη χρήση γραφείων στο Λονδίνο, καθώς η εργασία από το σπίτι και η υβριδική εργασία συνεχίζουν να αποτελούν προτεραιότητες. 

Η Jeffries υποβάθμισε τη σύσταση των μετοχών δύο εταιρειών εμπορικού real estate, της British Land Company και της Great Portland Estates. 

Σύμφωνα με το CNBC, μεγάλες εταιρείες εγκαταλείπουν τα γραφεία τους στη βρετανική πρωτεύουσα. Η Μeta πλήρωσε 1,81 εκατ. δολάρια για να αποχωρήσει από ένα από τα γραφεία της νωρίτερα. Η HSBC ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θα φύγει από τον 45οροφο ουρανοξύστη της στο Κάναρι Γουάρφ για έναν μικρότερο χώρο στο κεντρικό Λονδίνο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v