Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν σχέδια για αύξηση της προσφοράς πετρελαίου

Η Ρωσία δεν έχει συζητήσει με τη συμμαχία πετρελαιοπαραγωγών ΟΠΕΚ+ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προκειμένου να αντισταθμιστεί η απαγόρευση στις εξαγωγές καυσίμων.

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν σχέδια για αύξηση της προσφοράς πετρελαίου

Η Ρωσία δεν έχει συζητήσει με τη συμμαχία κορυφαίων πετρελαιοπαραγωγών ΟΠΕΚ+ μια πιθανή αύξηση της προσφοράς αργού, προκειμένου να αντισταθμιστεί η ρωσική απαγόρευση εξαγωγών καυσίμων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Δεν υπάρχουν συζητήσεις γι’ αυτό, εμμένουμε σε όλες τις συμφωνίες εντός του ΟΠΕΚ+ και οι εταίροι μας κάνουν το ίδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με ελλείψεις βενζίνης και πετρελαίου κίνησης τους τελευταίους μήνες. Έμποροι λένε ότι η αγορά καυσίμων στη Ρωσία, εκ των μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου στον κόσμο, επλήγη από παράγοντες όπως η συντήρηση διυλιστηρίων, η συμφόρηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο και η αδυναμία του ρουβλίου. Η Ρωσία μειώνει επίσης την προσφορά πετρελαίου της, δεσμευόμενη να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα έως τα τέλη του έτους.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι συζήτησαν χθες μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης καυσίμων. Ο ίδιος ζήτησε από την κυβέρνηση χθες να «εργαστεί στενά με τις εταιρείες», προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθεροποίηση της αγοράς καυσίμων.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να επιβληθούν διοικητικά μέτρα σε Ρώσους παραγωγούς αναφορικά με ελλείψεις στην εγχώρια αγορά καυσίμων, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη γι’ αυτό, αλλά ότι θα υπάρξει συνεργασία με τις εταιρείες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v