Κοινή δράση για το μεταναστευτικό θα αναλάβουν Ιταλία-Βρετανία

Οι απόψεις και οι στόχοι μας είναι ίδιοι, δήλωσαν Μελόνι και Σούνακ. «Είμαστε δύο από τους στενότερους φίλους στην Ευρώπη σήμερα».

Κοινή δράση για το μεταναστευτικό θα αναλάβουν Ιταλία-Βρετανία

Η Ιταλία και η Βρετανία θέλουν να ηγηθούν της μάχης κατά της “παράνομης μετανάστευσης” στην Ευρώπη, τονίζουν οι δεξιοί πρωθυπουργοί των δύο χωρών, η Τζόρτζια Μελόνι και ο Ρίσι Σούνακ, σε κοινό τους άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το άρθρο αυτό αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της ενότητας των δύο κυβερνήσεων, η σκληρή στάση των οποίων στο μεταναστευτικό έχει προκαλέσει τις έντονες επικρίσεις οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Οι απόψεις μας και οι στόχοι μας είναι ίδιοι. Στην πραγματικότητα είμαστε δύο από τους στενότερους φίλους στην Ευρώπη σήμερα”, αναφέρουν η Μελόνι και ο Σούνακ στο άρθρο τους που δημοσιεύθηκε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και τη βρετανική Times, επισημαίνοντας εξάλλου ότι αντάλλαξαν απόψεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αμυντική συνεργασία.

“Εργαζόμαστε μαζί για να σταματήσουμε τις βάρκες (σ.σ. που μεταφέρουν τους μετανάστες) και ζητάμε από άλλους να ενεργήσουν με την ίδια αίσθηση του επείγοντος”, υπογραμμίζουν οι δύο πρωθυπουργοί.

Χθες, Πέμπτη, στη Γρανάδα της Ισπανίας, στο περιθώριο ευρύτερης συνόδου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το μεταναστευτικό μεταξύ της Μελόνι και του Σούνακ, στην οποία συμμετείχαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε αυτή τη συνάντηση “οι ηγέτες δεσμεύθηκαν να αναλάβουν δράση για να στηρίξουν ο ένας τον άλλο ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της παράνομης μετανάστευσης”, επισημαίνουν στο άρθρο τους η Μελόνι και ο Σούνακ και προσθέτουν: “Είμαστε περήφανοι που η Ιταλία και η Βρετανία ηγούνται (αυτών των προσπαθειών) από κοινού”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v