Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη μέρα κάνει άλμα το φυσικό αέριο

Η Chevron αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή σε κοίτασμα φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ, καθώς η σύγκρουση της χώρας με τη Χαμάς εντάθηκε.

Δεύτερη μέρα κάνει άλμα το φυσικό αέριο

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν για δεύτερη διαδοχική μέρα σήμερα Τρίτη, αφού η Chevron αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή σε κοίτασμα φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ, καθώς η σύγκρουση της χώρας με τη Χαμάς εντάθηκε.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο έφτασε να ενισχύεται κατά 5,7% στα 45,48 ευρώ ανά μεγαβατώρα -αυτή την ώρα κερδίζει 4%, στα €45,70.

Οι τιμές ανέβηκαν 12,2% τη Δευτέρα, αφού η Chevron Mediterranean Limited έλαβε εντολή από το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ να διακόψει την παραγωγή στην πλατφόρμα παραγωγής Tamar, ένα σημαντικό υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου.

Οι μεγάλες ημερήσιες διακυμάνσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην ευμετάβλητη αγορά ευρωπαϊκού αερίου, ενώ οι τιμές παραμένουν πολύ κάτω από το υψηλό του Αυγούστου 2022, των περίπου 340 €/μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v