Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφόρισαν οι εξαγωγές καυσίμων της Ρωσίας

Βουτιά σε χαμηλό τριών ετών για τις ροές ντίζελ την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Χαμηλό 19 εβδομάδων χτύπησε η παραγωγή στα διυλιστήρια, εν μέσω εποχικής συντήρησης.

Κατηφόρισαν οι εξαγωγές καυσίμων της Ρωσίας

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου της Ρωσίας την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, με τις ροές ντίζελ να πέφτουν σε χαμηλό τριών ετών, εν μέσω απαγόρευσης ορισμένων αποστολών καυσίμου το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης εβδομάδας αυτού του μήνα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι εξαγωγές ντίζελ άρχισαν να αυξάνονται μετά τις 6 Οκτωβρίου, όταν η Μόσχα προχώρησε σε άρση της απαγόρευσης εξαγωγών προϊόντων πετρελαίου υψηλής ποιότητας που είχε επιβάλει τον περασμένο μήνα για να σταθεροποιήσει τις εγχώριες προμήθειες. Οι αποστολές νάφθας και μαζούτ αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η αγορά πετρελαίου παρακολουθεί στενά τις ρωσικές εξαγωγές, για να εκτιμήσει την παραγωγή αργού. Οι θαλάσσιες ροές πετρελαίου διολίσθησαν τις επτά ημέρες έως τις 8 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων που επικαλείται το Bloomberg. Εν τω μεταξύ, η εποχική συντήρηση μείωσε την παραγωγή των διυλιστηρίων σε χαμηλό 19 εβδομάδων, περιορίζοντας τις εξαγωγές καυσίμων τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι εξαγωγές διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου μειώθηκαν σε περίπου 2,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, μειωμένες κατά 91.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg από την εταιρεία ανάλυσης Vortexa. Ωστόσο, οι ροές καυσίμων παραμένουν οριακά πάνω από τον ημερήσιο μέσο όρο που υπήρχε τον περσινό Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v