Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενρία: Απογοητευτικά αργή η μεταρρύθμιση κάποιων τραπεζών

Ο κατακερματισμός του τραπεζικού συστήματος στην ευρωζώνη είναι μια «ρωγμή» η οποία αυξάνει την ευαλωτότητα και τα κόστη, προειδοποίησε ο απερχόμενος πρόεδρος της EBA.

Ενρία: Απογοητευτικά αργή η μεταρρύθμιση κάποιων τραπεζών

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει καταγράψει «απογοητευτικά αργή» πρόοδο στην αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων σε κάποιες από τις τράπεζες τις οποίες εποπτεύει, τόνισε ο πρόεδρος της EBA, Αντρέα Ενρία τη Δευτέρα. 

Σε ομιλία του σε φοιτητές του LSE, ο Ενρία υπογράμμισε ότι δεν είναι πάντα εύκολο να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως η βιωσιμότητα του επιχειρηματικού μοντέλου μιας τράπεζας ή ο τρόπος με τον οποίο διοικείται. 

«Το ιστορικό των επιτευγμάτων μας είναι ανάμεικτο. Είχαμε κάποια επιτυχία στο να αποκαταστήσουμε προβλήματα και να κάνουμε αλλαγές στη διοίκηση, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, η πρόοδος ήταν απογοητευτικά αργή» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters. 

Σε δηλώσεις του στους Financial Times την Κυριακή, ο Eνρία προειδοποίησε ότι ο κατακερματισμός του τραπεζικού συστήματος στην ευρωζώνη είναι μια «ρωγμή» η οποία αυξάνει την ευαλωτότητα και τα κόστη. 

O ίδιος σημείωσε ότι η τραπεζική αγορά της ευρωζώνης περιχαρακώνεται ολοένα και περισσότερα σε εθνικά πλαίσια. 

«Αν υπάρξει ένα σοκ σε ένα τμήμα της τραπεζικής ένωσης, ο τραπεζικός τομέας δεν μπορεί να λειτουργήσει όσο καλά θα έπρεπε για την απορρόφηση του σοκ με την απορρόφηση των απωλειών σε μια χώρα μέσω των κερδών σε μια άλλη» τόνισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v