Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Carlsberg: Η Μόσχα έκλεψε την επιχείρησή μας στη Ρωσία

Aφότου η Carlsberg ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι βρήκε αγοραστή για την επιχείρηση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την προσωρινή κατάσχεση του μεριδίου της στην τοπική ζυθοποιία τον επόμενο μήνα.

Carlsberg: Η Μόσχα έκλεψε την επιχείρησή μας στη Ρωσία

Η Carlsberg έκοψε όλους τους δεσμούς με τις ρωσικές επιχειρήσεις της ενώ αρνείται να κλείσει συμφωνία με τη ρωσική κυβέρνηση, που θα έκανε την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της από τη Μόσχα να φαίνεται νόμιμη, δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ζυθοποιίας.

Οπως μεταδίδει το cnn.com, ο δανέζικος όμιλος προσπαθούσε από πέρυσι να πουλήσει τη θυγατρική του στη Ρωσία, την Baltika, ακολουθώντας τα βήματα πολλών άλλων δυτικών εταιρειών που αποχώρησαν από τη χώρα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ωστόσο, αφότου η Carlsberg ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι βρήκε αγοραστή για την επιχείρηση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την προσωρινή κατάσχεση του μεριδίου της Carlsberg στην τοπική ζυθοποιία τον επόμενο μήνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg είπε ότι η Μόσχα «έκλεψε» τη ρωσική θυγατρική της Baltika.

«Δεν πρόκειται να κλείσουμε συναλλαγή με τη ρωσική κυβέρνηση, που να δικαιολογεί κατά κάποιον τρόπο την ανάληψη της επιχείρησής μας», είπε ο Jacob Aarup-Andersen στους δημοσιογράφους.

«Δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψουμε το γεγονός ότι μας έχουν κλέψει την επιχείρησή μας στη Ρωσία και δεν πρόκειται να τους βοηθήσουμε να φανεί νόμιμο».

Η Carlsberg είχε οκτώ ζυθοποιεία και περίπου 8.400 υπαλλήλους στη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v