Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενοχος ο Sam Bankman-Fried για την κατάρρευση του FTX

Ενοχος και για τις επτά κατηγορίες απάτης. Ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου crypto είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 115 ετών, έως και 20 χρόνια για κάθε μία από τις πιο σοβαρές κατηγορίες.

Ενοχος ο Sam Bankman-Fried για την κατάρρευση του FTX

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Δικαστήριο έκρινε τον Sam Bankman-Fried ένοχο και για τις επτά ποινικές κατηγορίες εναντίον του. Ο ιδρυτής του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 115 ετών.

Οπως μεταδίδει το CNBC, o Bankman-Fried, ο 31χρονος γιος δύο καθηγητών Νομικής του Στάνφορντ και απόφοιτος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, καταδικάστηκε για απάτη και συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης έναντι πελατών του FTX και κατά των τραπεζών της Alameda Research, συνωμοσία για οικονομική απάτη για τη διάπραξη απάτης εμπορευμάτων κατά επενδυτών του FTX και συνωμοσία για τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Είχε δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες, οι οποίες σχετίζονταν με την κατάρρευση στα τέλη του περασμένου έτους του FTX και του αδελφού hedge fund Alameda.

Οι ένορκοι συζήτησαν για την υπόθεση λιγότερο από πέντε ώρες την Πέμπτη. Αντιμετωπίζει έως και 20 χρόνια φυλάκιση για κάθε μία από τις πιο σοβαρές κατηγορίες. H ποινή του θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι η αυτοκρατορία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του Sam Bankman-Fried κατέρρευσε τον Νοέμβριο του 2022, με δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια πελατών να έχουν χαθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v