Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μεγαλύτερη βουτιά από το 1997 για τη μετοχή της Diageo

Η εταιρεία που κατασκευάζει μεταξύ άλλων το δημοφιλές ουίσκι Johnnie Walker και τη βότκα Smirnoff προειδοποιεί για τα κέρδη της, εν μέσω επιβράδυνσης της ανάπτυξης στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Η μεγαλύτερη βουτιά από το 1997 για τη μετοχή της Diageo

Πτώση 13% σημειώνουν οι μετοχές της Diageo, μετά την προειδοποίηση για τα κέρδη εν μέσω μιας απότομης επιβράδυνσης της ανάπτυξης στο τμήμα της στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, καθώς οι πελάτες εκεί αγοράζουν λιγότερα και πιο φθηνές μάρκες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία που κατασκευάζει μεταξύ άλλων το δημοφιλές ουίσκι Johnnie Walker και τη βότκα Smirnoff δήλωσε ότι αναμένει τώρα να έχει χαμηλότερη ανάπτυξη και κέρδη στο δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω των ουσιαστικά ασθενέστερων προοπτικών στην περιοχή, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 11% των καθαρών πωλήσεων της Diageo.

Η μετοχή της Diageo καταγράφει βουτιά 13%, τη μεγαλύτερη από το 1997, μετά την αναπάντεχη προειδοποίηση. Οι ανταγωνιστές της, Remy Cointreau και Pernod Ricard, υποχωρούν επίσης περίπου 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v