Η Turkish Airlines αγοράζει 345 νέα αεροσκάφη Airbus

Η μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας. Συζητήσεις και με Rolls-Royce. Στόχος η δημιουργία ενός τεράστιου στόλου 810 αεροσκαφών.

Η Turkish Airlines αγοράζει 345 νέα αεροσκάφη Airbus

Η Turkish Airlines βρίσκεται σε συνομιλίες με την Airbus για τη μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία του αερομεταφορέα, εάν οριστικοποιηθεί.

Η διοίκηση της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας συναντήθηκε με αξιωματούχους της Airbus στην Κωνσταντινούπολη για να συζητηθεί η αγορά 345 αεροπλάνων, πλέον της παραγγελίας για 10 αεροσκάφη A350-900 που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Οι αξιωματούχοι συζήτησαν μια παραγγελία που θα περιλαμβάνει 75 αεροπλάνα A350-900, 15 αεροπλάνα A350-1000, πέντε αεροπλάνα φορτίου A350F και 250 αεροπλάνα A321 NEO, ανέφερε το πρακτορείο.

 

Διεξήχθησαν επίσης διαπραγματεύσεις με αξιωματούχους της κατασκευάστριας κινητήρων Rolls-Royce για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και εφεδρικών κινητήρων για τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου A350, γράφει το Bloomberg.

Ο πρόεδρος της Turkish Airlines Αχμέτ Μπολάτ ανακοίνωσε τον Μάιο ότι ο αερομεταφορέας σχεδίαζε να παραγγείλει 600 αεροπλάνα, χωρίς να παρέχει πληροφορίες για το πόσα αναζητούσε από την Airbus ή την ανταγωνιστική Boeing.

«Τα επόμενα δέκα χρόνια στοχεύουμε να αναπτυχθούμε κατά 7,4%, σε μια πιο μέτρια ανάπτυξη σε σύγκριση με τα τελευταία 20 χρόνια, μεταφέροντας 170 εκατομμύρια επιβάτες και φτάνοντας σ' έναν τεράστιο στόλο 810 αεροσκαφών», είπε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v