ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη άνοδος 5 εβδομάδων για τις αιτήσεις στεγαστικών δανείων

Θετική ανταπόκριση στα πιο χαμηλά επιτόκια. Η ζήτηση στεγαστικών δανείων αυξήθηκε κατά 2,8% την περασμένη εβδομάδα. Παραμένει ωστόσο σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη άνοδος 5 εβδομάδων για τις αιτήσεις στεγαστικών δανείων

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες σπιτιού και οι πιθανοί αγοραστές κατοικιών ανταποκρίνονται στα χαμηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων, αν και με αργό ρυθμό.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η ζήτηση στεγαστικών δανείων αυξήθηκε κατά 2,8% την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τον δείκτη της Ενωσης Ταμείων Παρακαταθηκών (MBA). Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική εβδομάδα που κινήθηκαν ανοδικά.

Μετά την απότομη πτώση την προηγούμενη εβδομάδα, το μέσο συμβατικό επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών με συμμορφούμενα υπόλοιπα δανείων ($726.200 ή λιγότερο) παρέμεινε αμετάβλητο στο 7,61% την περασμένη εβδομάδα, για δάνεια με προκαταβολή 20%.

«Τόσο οι αιτήσεις αγοράς όσο και οι αιτήσεις αναχρηματοδότησης έκαναν τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων, αλλά παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παρά την πρόσφατη πτωτική τάση, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στα τρέχοντα επίπεδα εξακολουθούν να είναι υψηλά για πολλούς υποψήφιους αγοραστές και σημερινούς ιδιοκτήτες κατοικιών», είπε ο Joel Kan, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος της MBA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v