Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφόρισαν τα έσοδα της H&M

Πέφτει η ζήτηση για fast fashion, οι καταναλωτές μείωσαν τις δαπάνες στα καταστήματα ρούχων της. Τα έσοδα πιέστηκαν και από το κλείσιμο των καταστημάτων στη Ρωσία.

Κατηφόρισαν τα έσοδα της H&M

Τα έσοδα της Hennes & Mauritz (H&M) μειώθηκαν καθώς οι καταναλωτές μείωσαν τις δαπάνες στα καταστήματα ρούχων της. Επίσης, η εταιρεία έκλεισε τα καταστήματά της στη Ρωσία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4% το τρίμηνο έως τον Νοέμβριο σε σταθερά νομίσματα, σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών. Εξαιρουμένης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, η πτώση ήταν 1%.

Η επιβράδυνση ενισχύει την πίεση στην H&M να αυξήσει τις εκπτώσεις για την εκκαθάριση των αποθεμάτων, καθώς η εταιρεία υποφέρει από συσσώρευση απούλητων ενδυμάτων για περισσότερα από επτά χρόνια.

Είχε προειδοποιήσει τον Σεπτέμβριο ότι τα έσοδα μειώνονταν εκείνον τον μήνα λόγω της ασυνήθιστα θερμής έναρξης του φθινοπώρου στην Ευρώπη.

Πέρυσι, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν από την προσωρινή επαναλειτουργία στη Ρωσία πριν διακόψει οριστικά τις δραστηριότητές της στη χώρα. Η H&M άρχισε σταδιακά να επαναλειτουργεί στην Ουκρανία τον Νοέμβριο, αφού έκλεισε τις δραστηριότητές της τον Φεβρουάριο του 2022 λόγω του πολέμου.

Την Τετάρτη, η μητρική της Zara, Inditex, ανέφερε αύξηση 7% τριμηνιαίων εσόδων, τον χαμηλότερο ρυθμό εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v