Ερντογάν: «Ζεστός» ο Μπάιντεν για την πώληση των F-16

Το κύριο ζήτημα της Ουάσιγκτον είναι η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του. Πρόσθεσε ότι του είπε πως οι ΗΠΑ πρέπει να παρέμβουν για να τελειώσουν οι μάχες στη Γάζα.

Ερντογάν: «Ζεστός» ο Μπάιντεν για την πώληση των F-16

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσεγγίζει θετικά το θέμα της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού τους στην Τουρκία, αλλά ότι το κύριο ζήτημα της Ουάσιγκτον είναι η έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από το τουρκικό κοινοβούλιο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι είπε στον Μπάιντεν σε τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να παρέμβουν για να τερματίσουν τις μάχες στη Γάζα, λέγοντας ότι στον θύλακα διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Οι εξελίξεις σχετικά με τα F-16 αποτέλεσαν τα κύρια σημεία αυτής της επικοινωνίας. Ο Μπάιντεν είπε ότι έχει μια θετική προσέγγιση και ότι είναι έτοιμος να κάνει κάθε είδους προτάσεις στο Κογκρέσο για αυτό», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v