Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανηγυρίζει η Meta τα κέρδη της και δίνει για πρώτη φορά μέρισμα

Εκτοξεύεται 17% η μετοχή της μητρικής εταιρείας των Facebook και Instagram. Αλμα 201% έκαναν τα κέρδη της το περασμένο τρίμηνο. Ανακοίνωσε και επαναγορά μετοχών 50 δισ. δολαρίων.

Πανηγυρίζει η Meta τα κέρδη της και δίνει για πρώτη φορά μέρισμα

Η Meta θα ανταμείψει τους μετόχους με το πρώτο μέρισμά της και επιπλέον 50 δισ. δολάρια σε επαναγορές μετοχών, καθώς τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου οδήγησαν τις μετοχές της σε άνοδο πάνω από 17% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall.

Οι τιμές των μετοχών της Meta και της Amazon - η οποία ανακοίνωσε κι αυτή καλύτερα από τα αναμενόμενα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου - εκτοξεύονται κατά 272 δισ. δολάρια συνολικά στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram είπε ότι το τριμηνιαίο μέρισμα των 50 σεντς ανά μετοχή θα είναι πληρωτέο στις 26 Μαρτίου, σε ένδειξη της συνεχιζόμενης ανάκαμψης της ανάπτυξης, μετά την πτώση της διαφήμισης στα τέλη του 2022 και το 2023.

Το άλμα στην τιμή της μετοχής πρόσθεσε πάνω από 140 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση στη Meta, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας εκτοξεύτηκε πρόσφατα πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.

Η υποσχεθείσα πληρωμή για τους επενδυτές ήρθε καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg περιέγραψε μακροπρόθεσμα σχέδια για την αύξηση των επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη, το metaverse και τη δαπανηρή υποδομή που απαιτείται για την υποστήριξη της τεχνολογίας.

Τα έσοδα στη Meta αυξήθηκαν 25% το τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, στα 40,1 δισ. δολάρια, όπως ενημέρωσε, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο στα 39,1 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη έκαναν άλμα κατά 201%, στα 14 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 13 δισεκατομμύρια δολάρια που καταρτίστηκαν από το S&P Capital IQ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v