Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Χρήση ναρκωτικών με μέλη του ΔΣ της Tesla έκανε ο Μασκ

Επανέρχεται η εφημερίδα στο θέμα σημειώνοντας ότι στελέχη των εταιρειών του δισεκατομμυριούχου έκαναν χρήση ναρκωτικών για να μην τον δυσαρεστήσουν.

WSJ: Χρήση ναρκωτικών με μέλη του ΔΣ της Tesla έκανε ο Μασκ

Η χρήση ναρκωτικών από τον Έλον Μασκ ήταν γνωστή σε πολλούς νυν και πρώην διευθυντές της Tesla Inc. και της SpaceX, γράφει η Wall Street Journal.

Εκανε χρήση ναρκωτικών μαζί με ορισμένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του, υποστηρίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα που έχουν δει τη χρήση ναρκωτικών ή ενημερώθηκαν για αυτήν. Το συμβούλιο δεν διεξήγαγε έρευνες για το θέμα, ούτε κατέγραψε τυχόν ανησυχίες, συμπληρώνει.

Η σχέση μεταξύ του Μασκ και των διευθυντών του επικρίθηκε από δικαστή του Ντέλαγουερ αυτή την εβδομάδα, η οποία κατέγραψε τις συγκρούσεις συμφερόντων του διοικητικού συμβουλίου στην απόφασή της ότι το πακέτο αποδοχών ύψους 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Μασκ ήταν υπερβολικό.

Ο Μασκ και ο δικηγόρος του, Αλεξ Σπίρο, δεν απάντησαν στα αιτήματα της WSJ για σχολιασμό. Η εφημερίδα ανέφερε προηγουμένως ότι ο Μασκ έχει χρησιμοποιήσει συχνά LSD, κοκαΐνη, έκσταση και ψυχεδελικά μανιτάρια σε ιδιωτικά πάρτι. Ο Σπίρο είπε στη WSJ σε εκείνο το ρεπορτάζ ότι ο Μασκ υποβλήθηκε σε τακτικά και τυχαία τεστ ναρκωτικών στην SρaceX και δεν είχε βρεθεί ποτέ θετικός.

Μερικοί φίλοι και διευθυντές ένιωσαν ότι έπρεπε να πάρουν παράνομα ναρκωτικά με τον Μασκ, καθώς διαφορετικά θα τον εκνεύριζαν, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη μερικούς από τους ανθρώπους. Επίσης, δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν να «χάσουν το κοινωνικό κεφάλαιο» του να βρίσκονται στον κύκλο του, συμπληρώνει.

Ο Μασκ απάντησε μέσω X στο ρεπορτάζ του προηγούμενου μήνα της WSJ σχετικά με την υποτιθέμενη χρήση ναρκωτικών. «Ό,τι κι αν κάνω, προφανώς θα πρέπει να συνεχίσω να το κάνω!» Ο Musk δημοσίευσε στο X, αναφέροντας την Tesla και τη SpaceX ως τις πιο πολύτιμες εταιρείες στο χώρο των αυτοκινήτων και του διαστήματος. «Αν τα ναρκωτικά βοηθούσαν πραγματικά στη βελτίωση της καθαρής παραγωγικότητάς μου με την πάροδο του χρόνου, σίγουρα θα τα έπαιρνα!»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v