Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Restart στις επαναγορές μετοχών από τη UBS

Η ελβετική τράπεζα ανεβάζει τον στόχο εξοικονόμησης κόστους στα 13 δισ. δολάρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσε ότι οι πελάτες «μας εμπιστεύτηκαν» 77 δισ. δολάρια μετά τη συμφωνία με την Credit Suisse.

Restart στις επαναγορές μετοχών από τη UBS

Ο Όμιλος UBS θα αρχίσει ξανά τις επαναγορές μετοχών φέτος, δεσμευόμενος να παραδώσει έως και 1 δισ. δολάρια στους μετόχους το δεύτερο εξάμηνο, καθώς επιδιώκει να προχωρήσει πέρα από την ενοποίηση με την Credit Suisse.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη είπε ότι οι επαναγορές μετοχών θα ξεκινήσουν μετά τη νόμιμη συγχώνευση των δύο οντοτήτων και αναμένεται έως το 2026 να υπερβούν τα επίπεδα που ήταν πριν από την εξαγορά. Η τράπεζα επιβεβαίωσε τον στόχο κερδοφορίας της για την παραπάνω χρονική περίοδο και αύξησε το ποσό της προγραμματισμένης εξοικονόμησης κόστους σε 13 δισ. δολάρια από περίπου 10 δισ. δολάρια προηγουμένως.

Η ελβετική τράπεζα πάγωσε το πρόγραμμα επαναγοράς 5 δισ. δολαρίων όταν ανακοίνωσε την εξαγορά της τοπικής αντιπάλου της με την υποστήριξη της κυβέρνησης πέρυσι. Ενώ η συμφωνία βοηθά στην επιτάχυνση των φιλοδοξιών της UBS να κυριαρχήσει στη διαχείριση του παγκόσμιου πλούτου, τα στελέχη έχουν προειδοποιήσει ότι η διαδικασία συγχώνευσης των δύο τραπεζών εισέρχεται στο πιο δύσκολο στάδιο φέτος.

Η UBS σημείωσε καθαρή ζημιά 279 εκατομμυρίων δολαρίων για τους τρεις μήνες έως τον Δεκέμβριο, ελαφρώς περισσότερες από ό,τι εκτιμούσαν οι αναλυτές. Η βασική μονάδα διαχείρισης περιουσίας είχε κέρδη προ φόρων 381 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,07 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Οι πελάτες μας εμπιστεύτηκαν 77 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά νέα περιουσιακά στοιχεία μετά την εξαγορά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Sergio Ermotti. «Θα επικεντρωθούμε στην αναδιάρθρωση και τη βελτιστοποίηση των συνδυασμένων επιχειρήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v