Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H μεγαλύτερη βουτιά 60 ετών για τις τιμές κατοικιών στη Γερμανία το 2023

Οι τιμές για οικογενειακές μονοκατοικίες μειώθηκαν κατά 11,3% το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι τιμές των διαμερισμάτων κατά 8,9%.

H μεγαλύτερη βουτιά 60 ετών για τις τιμές κατοικιών στη Γερμανία το 2023

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 60 ετών έκαναν οι τιμές κατοικιών στη Γερμανία το 2023, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Πέμπτη. Ωστόσο, η πτώση φάνηκε να σταθεροποιείται το τέταρτο τρίμηνο, αυξάνοντας τις ελπίδες για πιθανή ανάκαμψη φέτος.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο δείκτης ακινήτων, ο οποίος παρακολουθεί τις πωλήσεις ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα, διαπίστωσε ότι οι τιμές για οικογενειακές μονοκατοικίες μειώθηκαν κατά 11,3% το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι τιμές των διαμερισμάτων κατά 8,9%.

Μικρότερες απώλειες σημειώθηκαν το τέταρτο τρίμηνο, αφού ορισμένες τράπεζες μείωσαν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων τους. «Μπορεί να βλέπουμε την αρχή μιας σταθεροποίησης στις τιμές των ακινήτων», δήλωσε ο Moritz Schularick, πρόεδρος του Kiel Institute, προσθέτοντας ότι τα στεγαστικά δάνεια «θα πρέπει να γίνουν ξανά φθηνότερα, για να τονωθεί η ζήτηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v