Θετικοί οι CEO στις ΗΠΑ για την οικονομία

Οι αυξανόμενες προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια το 2024 σε συνδυασμό με την υποχώρηση του πληθωρισμού συνέβαλαν στη βελτίωση του κλίματος

Θετικοί οι CEO στις ΗΠΑ για την οικονομία

O δείκτης οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEO των αμερικανικών εταιρειών γύρισε σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με το Conference Board.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο δείκτης αυξήθηκε στις 53 μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2024, από 46 το τελευταίο τρίμηνο του 2023, τόνισε το  Conference Board την Πέμπτη. 

Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει θετική στάση για την οικονομία. 

«Οι διευθύνοντες σύμβουλοι αισθάνονται καλύτερα για την οικονομία, αλλά παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τους μελλοντικούς κινδύνους», δήλωσε στην ανακοίνωση ο Ρότζερ Φέργκιουσαν του Conference Board.

Οι αυξανόμενες προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια το 2024 σε συνδυασμό με την υποχώρηση του πληθωρισμού συνέβαλαν στη βελτίωση του κλίματος. Περίπου το ένα τρίτο από τους διευθύνοντες συμβούλους που συμμετείχαν στην έρευνα εκτίμησαν ότι οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες είναι καλύτερες από ό,τι πριν από έξι μήνες - από μόλις 18% το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Εν τω μεταξύ, το 36% δήλωσε ότι αναμένει βελτίωση των οικονομικών συνθηκών τους επόμενους έξι μήνες - από 19% το τέταρτο τρίμηνο - και μόνο το 27% δήλωσε ότι αναμένει επιδείνωση των συνθηκών, από 47% στην τελευταία δημοσκόπηση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v