Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΚΤ προειδοποιεί τις τράπεζες για τα ρίσκα από το εμπορικό real estate

Πιέσεις ΕΚΤ στις τράπεζες της ευρωζώνης για αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων από τα εμπορικά ακίνητα. Απειλές για υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις.

Η ΕΚΤ προειδοποιεί τις τράπεζες για τα ρίσκα από το εμπορικό real estate

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει στείλει σήμα στις εμπορικές τράπεζες ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις, αν δεν διαχειριστούν κατάλληλα τα ρίσκα από τα εμπορικά ακίνητα, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg. 

H ρυθμιστική αρχή αποδίδει μεγαλύτερη έμφαση στη διαχείριση των ρίσκων από το εμπορικό real estate, στην επικοινωνία της με τις τράπεζες, προτού θέσει τον ετήσιο στόχο για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις, σημείωσαν οι πηγές. 

Αξιωματούχοι ερμηνεύουν τις προειδοποιήσεις της ΕΚΤ ως μια προσπάθεια να περιοριστούν οι απώλειες από τη συγκεκριμένη κατηγορία στοιχείων ενεργητικού. 

Πηγές του Bloomberg ανέφεραν ότι οι πιέσεις της ΕΚΤ την περασμένη χρονιά απέδωσαν καρπούς καθώς οι τράπεζες δημιούργησαν μεγαλύτερα κεφαλαιακά μαξιλάρια για πιθανές απώλειες από το εμπορικό real estate. 

Οι αξιωματούχοι που μίλησαν στο Bloomberg είπαν ότι δεν αναμένουν οι αναταράξεις στο εμπορικό real estate να οδηγήσουν σε σημαντικό χτύπημα στους κεφαλαιακούς δείκτες των τραπεζών. Βλέπουν την πίεση στις τράπεζες ως έναν τρόπο να περιοριστεί η ζημιά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v