Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράδοση 1 εκατ. drones υπόσχονται οι σύμμαχοι στην Ουκρανία

Ομάδα περίπου 10 χωρών υπό την ηγεσία της Λετονίας στοχεύει να προμηθεύσει τα drones μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2025, την επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Παράδοση 1 εκατ. drones υπόσχονται οι σύμμαχοι στην Ουκρανία

Ένας συνασπισμός συμμάχων στοχεύει να παραδώσει 1 εκατομμύριο drones στην Ουκρανία μέσα σε ένα χρόνο, καθώς η χώρα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις πυρομαχικών και τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση από την Ουάσιγκτον.

«Το πρωταρχικό καθήκον αυτή τη στιγμή είναι να προμηθεύσουμε την Ουκρανία με αυτές τις πολύ απαραίτητες τεχνολογίες, επίσης να ανατρέψουμε την ισορροπία, ειδικά στο πλαίσιο του ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες ελλείψεις σε πυρομαχικά», δήλωσε ο Άντρις Σπρούντς, υπουργός Άμυνας της Λετονίας, σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες. 

Μια ομάδα περίπου 10 χωρών υπό την ηγεσία της Λετονίας στοχεύει να προμηθεύσει τα drones μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2025, την επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Η δέσμευση από τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, έρχεται καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστέρησε αρκετούς μήνες την υπόσχεσή της να παραδώσει 1 εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού στο Κίεβο μέχρι τον Μάρτιο. 

Το Κρεμλίνο έχει περίπου τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο πυροβολικό από τις ουκρανικές δυνάμεις, αφού αύξησε την παραγωγή πυρομαχικών του σε έως και 4 εκατομμύρια μονάδες πέρυσι, από 600.000 βλήματα το 2022, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Εσθονίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v