Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Temenos: Θα εξετάσουμε τους ισχυρισμούς της Hindenburg

Δίνει μέρισμα μεγαλύτερο από αυτό που αναμενόταν. Συνεχίζει να αναζητά αντικαταστάτη του προσωρινού CEO Ανδρέα Ανδρεάδη κι έχει κάνει «καλή πρόοδο» προς αυτή την κατεύθυνση.

Temenos: Θα εξετάσουμε τους ισχυρισμούς της Hindenburg

Η Temenos ανακοίνωσε τη διενέργεια ανεξάρτητης εξέτασης των ισχυρισμών περί οικονομικών παρατυπιών που διατυπώθηκαν από τη Hindenburg Research σε έκθεση της περασμένης εβδομάδας σχετικά με την ελβετική εταιρεία κατασκευής τραπεζικού λογισμικού.

Το διοικητικό συμβούλιο «θα επιβλέψει μια ενδελεχή εξέταση των ισχυρισμών που διατυπώθηκαν, με ανεξάρτητους τρίτους», ενημέρωσε ο πρόεδρος Thibault de Tersant τη Δευτέρα σε δήλωσή του σχετικά με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του έτους. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω για την εμπιστοσύνη μου ότι η Temenos είναι μια υγιή επιχείρηση με καλούς οικονομικούς ελέγχους».

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, εκτίμησε ότι η επανεξέταση θα διαρκέσει «σημαντικά» λιγότερο από πέντε μήνες, λέγοντας: «Έχουμε την ευθύνη να είμαστε γρήγοροι, αλλά και διεξοδικοί».

Η Hindenburg ισχυρίστηκε την Πέμπτη ότι στην Temenos υπήρξαν «σημαντικές λογιστικές παρατυπίες» και ότι «χειραγώγησε τα κέρδη», προσθέτοντας ότι οι πρακτικές αυτές ήταν «κοινό μυστικό» εντός της εταιρείας. Η έκθεση έστειλε τις μετοχές σε πτώση κατά περίπου 30% την περασμένη εβδομάδα, προτού ανακάμψουν έως και 10% τη Δευτέρα.

H εταιρεία συνεχίζει την αναζήτηση αντικαταστάτη του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου Ανδρέα Ανδρεάδη (φωτό).

Η Temenos έφτασε κοντά στο να ορίσει νέο διευθύνοντα σύμβουλο το δεύτερο εξάμηνο του 2023, αλλά ο διορισμός αυτός «δυστυχώς δεν προχώρησε», δήλωσε ο de Tersant. «Κάνουμε καλή πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης έσοδα που ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες και μέρισμα ανά μετοχή ύψους 1,20 ελβετικών φράγκων (1,3606 δολάρια) -ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,08 ελβετικά φράγκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v