Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει από φέτος διαστημικό πυρηνικό όπλο

To όπλο μπορεί να αποτελέσει απειλή για εμπορικούς δορυφόρους, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. O Πούτιν διέψευσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο διάστημα.

ΗΠΑ: Η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει από φέτος διαστημικό πυρηνικό όπλο

Οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει τους συμμάχους τους ότι η Ρωσία θα μπορούσε να στείλει πυρηνικό όπλο στο διάστημα ή μια εικονική πυρηνική κεφαλή ήδη από φέτος, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Η Ρωσία εξελίσσει διαστημικό πυρηνικό όπλο με στόχο να πλήξει δορυφόρους, σημείωσαν οι πηγές.

Μια πυρηνική κεφαλή σε τροχιά θα παραβίαζε τη Συνθήκη για το Διάστημα του 1967, την οποία έχει υπογράψει η Ρωσία.

Η εξέλιξη έρχεται αφότου ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα για μια σοβαρή αλλά απροσδιόριστη απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ από τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε αργότερα ότι το Κρεμλίνο εξελίσσει αντιδορυφορικό διαστημικό όπλο που δεν αποτελεί άμεση απειλή για ανθρώπινες ζωές.

Οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται κατά της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στο διάστημα. Ο Πούτιν είπε ότι οι δραστηριότητες της Ρωσίας στο διάστημα δεν διαφέρουν από εκείνες άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τη στρατηγική σταθερότητα και σε επαφές μέσω των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών. «Αλλά αν θέλουν να επιτύχουν μονομερή πλεονεκτήματα, αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v