Μπλανσάρ: Αντιμέτωπες με τον κίνδυνο δημοσιονομικής κρίσης οι ΗΠΑ

Τα πρωτογενή ελλείμματα είναι πολύ μεγάλα και δεν υπάρχει καμία απολύτως προσπάθεια μείωσης τους, προειδοποίησε ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μπλανσάρ: Αντιμέτωπες με τον κίνδυνο δημοσιονομικής κρίσης οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με μια δημοσιονομική κρίση μετά από τη μεγάλη αύξηση των ελλειμμάτων τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Ολιβιέρ Μπλανσάρ, πρώην επικεφαλής οικονομολόγο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Ο Μπλανσάρ δήλωσε ότι ανησυχεί για τη στάση της Ουάσιγκτον απέναντι στα εντυπωσιακά ελλείμματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Στις ΗΠΑ, ανησυχώ πολύ επειδή τα πρωτογενή ελλείμματα είναι πολύ μεγάλα και δεν υπάρχει καμία απολύτως προσπάθεια μείωσης τους με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή», είπε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων μέσω βιντεοκλήσης την Τρίτη.

Το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα που καταγράφηκε πέρυσι έχει προκαλέσει ανησυχία καθώς έρχεται μετά από μια άνοδο των επιτοκίων και ενώ η οικονομία αναπτύσσεται.

«Δεν βλέπω κάποια μεγάλη κρίση να έρχεται, εκτός ίσως από τις ΗΠΑ, όπου σε κάποιο σημείο θα συμβεί, είτε είναι σε πέντε χρόνια, σε 10 χρόνια, δεν ξέρω» ανέφερε. «Όπως ξέρουμε, αν οι ΗΠΑ δυσκολεύονται, τότε υπάρχουν συνέπειες και για τον υπόλοιπο κόσμο» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v