Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ και Ουκρανία κοντά σε πληρωμή 900 εκατ.

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια των συζητήσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων σχετικά με το πώς το Κίεβο θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές του σε περίπτωση που δεν υπάρξει χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, η οποία είναι μπλοκαρισμένη στο Κογκρέσο.

ΔΝΤ και Ουκρανία κοντά σε πληρωμή 900 εκατ.

Η Ουκρανία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να λάβει την επόμενη εκταμίευση 900 εκατομμυρίων δολαρίων από το δάνειο των 15,6 δισ. δολαρίων, μια ώθηση για τον προϋπολογισμό της χώρας που έχει πληγεί από τον πόλεμο και μια ψήφο εμπιστοσύνης καθώς η βοήθεια των ΗΠΑ παραμένει άφαντη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Ουκρανία αναμένει να καταλήξει σε συμφωνία με το προσωπικό του ΔΝΤ σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους με γνώση των συνομιλιών, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί. Θα πρέπει ακόμη να επικυρωθεί από το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου, ένα βήμα, που συμφωνίες όπως αυτή, σχεδόν πάντα ξεπερνούν χωρίς πρόβλημα.

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια των συζητήσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων σχετικά με το πώς το Κίεβο θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές του σε περίπτωση που δεν υπάρξει χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, η οποία είναι μπλοκαρισμένη στο Κογκρέσο. Τα σχέδια αυτά -που έχουν ως στόχο να δείξουν ότι η Ουκρανία μπορεί να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα χρέη της- περιλαμβάνουν διευρυμένες πωλήσεις εγχώριων ομολόγων, αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v