Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nvidia: Αλμα-ρεκόρ $250 δισ. στην κεφαλαιοποίηση

Τα $2 τρισ. πλησιάζει η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας παραγωγής και σχεδιασμού τσιπ που κατέρριψε ρεκόρ της Meta. Στο 36% το ράλι της μετοχής από την αρχή του έτους. Εσπασαν κοντέρ τα αποτελέσματα τριμήνου, με άλμα 265% στα έσοδα.

Nvidia: Αλμα-ρεκόρ $250 δισ. στην κεφαλαιοποίηση

H Nvidia κατέρριψε ιστορικό ρεκόρ της Meta, τρεις μόλις εβδομάδες αφότου η μητρική του Facebook κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο κεφαλαιοποίησης στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηριού.

Eιδικότερα, η μετοχή της εταιρείας παραγωγής και σχεδιασμού τσιπ ενισχύεται έως και 15% στις προσυνεδριακές συναλλαγές την Πέμπτη, οδηγώντας σε αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 250 δισ. δολάρια. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση χρηματιστηριακής αξίας στην ιστορία της Wall Street, μεγαλύτερη από την άνοδο κατά 197 δισ. δολάρια της Meta στις αρχές Φεβρουαρίου. 

H κεφαλαιοποίηση της Nvidia πλησιάζει τα 2 τρισ. δολάρια.

H μετοχή έχει καταγράψει ράλι περίπου 36% από την αρχή του έτους, η καλύτερη επίδοση από όλες τις μετοχές του δείκτη S&P 500. 

Tην Πέμπτη η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια ανακοίνωσε άλμα στα κέρδη και έσοδα τέταρτου τριμήνου, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών σε επίπεδο κερδών και πωλήσεων, με την εταιρεία να αναμένει καλύτερα του αναμενόμενου έσοδα και για το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. 

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Nvidia ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 12,29 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου ή 4,93 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένα κατά 769% σε σχέση με τα 1,41 δισ. δολάρια ή 57 σεντς ανά μετοχή πέρυσι. Τα συνολικά έσοδα της Nvidia αυξήθηκαν κατά 265% σε σχέση με πέρυσι, βασιζόμενα στις ισχυρές πωλήσεις των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης για διακομιστές, ιδιαίτερα των τσιπ "Hopper" της εταιρείας, όπως το H100, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 5,16 δολάρια έναντι 4,64 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές και τα έσοδα σε 22,10 δισ. δολάρια έναντι 20,62 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Nvidia αναμένει το τρίμηνο να εμφανίσει πωλήσεις ύψους 24 δισ. δολαρίων, έναντι 22,17 δισ. δολαρίων που αναμένουν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v