Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NYCB: Εκροές καταθέσεων $12 δισ. πριν την κεφαλαιακή ένεση $1 δισ.

Η αμερικανική περιφερειακή τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το μέρισμα στο 1 σεντ ανά μετοχή. Άλμα 11% για τη μετοχή.

NYCB: Εκροές καταθέσεων $12 δισ. πριν την κεφαλαιακή ένεση $1 δισ.

Οι βασικές καταθέσεις (core deposits) της New York Community Bank συρρικνώθηκαν πάνω από 12 δισ. δολάρια τρεις ημέρες μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης από τη Moody's, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στις μισές ανασφάλιστες καταθέσεις της. 

Όπως ανέφερε η αμερικανική περιφερειακή τράπεζα την Πέμπτη, οι εκροές καταθέσεων την ανάγκασαν να αναζητήσει κεφαλαιακή «ένεση».

Όπως μεταδίδουν οι Financil Times, η NYCB ανέφερε ότι θα μειώσει το μέρισμα στο 1 σεντ ανά μετοχή. Κατέβαλε τακτικά τριμηνιαία μερίσματα 17 σεντ ανά μετοχή, τα οποία μείωσε στα 5 σεντ το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Mετά την εκροή των 12 δισ. δολαρίων, οι συνολικές καταθέσεις της τράπεζας ανέρχονται στα 77 δισ. δολάρια. 

Η New York Community Bancorp ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι άντλησε κεφάλαια πάνω από 1 δισ. δολάρια και ότι προέβη σε αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, με την προσθήκη του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ υπό τον Τραμπ, Στιβ Μνούτσιν. 

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της WSJ που ανέφερε ότι η τράπεζα επιχειρεί να αντλήσει κεφάλαια σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες σχετικά με την έκθεσή της στο εμπορικό real estate και τη μεγάλη πτώση της μετοχής της.

Αμέσως μετά την είδηση της WSJ, η μετοχή της τράπεζας βούτηξε ως και 42% αλλά έκλεισε με άνοδο 30%, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην κεφαλαιακή ένεση του 1 δισ.

Την Πέμπτη η μετοχή ενισχύεται 11%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v