Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αξιωματούχος ΕΚΤ: Να πάρουμε το χρόνο μας για να γίνουν σωστά οι μειώσεις επιτοκίων

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας δήλωσε ότι απαιτούνται περισσότερα στοιχεία, ιδίως γύρω από τους μισθούς και ότι η κεντρική τράπεζα θα "μάθει πολλά μέχρι τον Απρίλιο, πολύ περισσότερα μέχρι τον Ιούνιο".

Αξιωματούχος ΕΚΤ: Να πάρουμε το χρόνο μας για να γίνουν σωστά οι μειώσεις επιτοκίων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να πάρει το χρόνο της για να κάνει σωστή μείωση των επιτοκίων, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής οικονομολόγος της, Φίλιπ Λέιν.

"Συσσωρεύονται πολλά στοιχεία, αλλά αυτό που είναι επίσης δίκαιο να πούμε είναι ότι για τη μετάβαση από αυτή τη φάση των αμετάβλητων επιτοκίων - παραμένουν σταθερά από τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από έναν ουσιώδη κύκλο αυξήσεων - πρέπει να πάρουμε το χρόνο μας για να το κάνουμε σωστά, από τη φάση των αμετάβλητων επιτοκίων στην αναγωγή των περιορισμών", δήλωσε ο Lane στον Steve Sedgwick του CNBC.

Ο Λέιν δήλωσε ότι η συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης τον Μάρτιο ήταν ένα "σημαντικό ορόσημο" στη συσσώρευση στοιχείων, τα οποία έδειχναν ότι η "διαδικασία αποπληθωρισμού συνεχίζεται". Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια και δημοσίευσε επικαιροποιημένες μακροοικονομικές προβλέψεις, οι οποίες μείωσαν την πρόβλεψη για τον πληθωρισμό για φέτος στο 2,3% από 2,7%.

"Συνεχίσαμε να σημειώνουμε πρόοδο, συνεχίσαμε να κινούμαστε προς τον στόχο μας του 2%", δήλωσε ο Λέιν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στο μπλοκ των 20 χωρών υποχώρησε στο 2,6% τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα μηνύματα της ΕΚΤ του Μαρτίου, ο Λέιν δήλωσε ότι απαιτούνται περισσότερα στοιχεία, ιδίως γύρω από τους μισθούς, και ότι η κεντρική τράπεζα θα "μάθει πολλά μέχρι τον Απρίλιο, πολύ περισσότερα μέχρι τον Ιούνιο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v