Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγωγή κατά Hermes: Πουλάει τσάντες Birkin μόνο σε όσους κρίνονται άξιοι

Η τιμή μιας τσάντας Birkin μπορεί να ξεπεράσει και τις $100.000. Αγωγή κατά της Hermès υποστηρίζει ότι τις πουλάει μόνο σε όσους αγοράσουν κι άλλα πανάκριβα προϊόντα της εταιρείας.

Αγωγή κατά Hermes: Πουλάει τσάντες Birkin μόνο σε όσους κρίνονται άξιοι

Η πολυτελής, γαλλικής κατασκευής τσάντα Birkin αποτελεί σύμβολο κύρους για τους πλούσιους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και μπορεί να ξεπεράσει τις 100.000 δολάρια. Ωστόσο, δύο καταναλωτές στην Καλιφόρνια ισχυρίζονται ότι έχει γίνει τόσο exclusive, που η κατασκευάστρια εταιρεία της, Hermès International, παραβιάζει την αμερικανική αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Η Hermès δεν πουλάει τις σπάνιες τσάντες στον οποιονδήποτε και απαιτεί από τους πιθανούς ενδιαφερόμενους πελάτες της να αγοράζουν άλλα προϊόντα αξίας χιλιάδων δολαρίων μόνο και μόνο για να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση στις πολυπόθητες δερμάτινες τσάντες, σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε την Τρίτη.

Πωλούνται μόνο σε prive χώρους στα καταστήματα, μόνο σε πελάτες που θα αγοράσουν κι άλλα προϊόντα

Οι τσάντες Birkin δεν είναι διαθέσιμες για αγορά στον ιστότοπο της Hermès, ούτε εκτίθενται στα καταστήματά της. Το προσωπικό τις δείχνει μόνο σε ιδιωτικούς χώρους σε «επιλεγμένους» πελάτες που «κρίνονται άξιοι», ισχυρίζονται οι Tina Cavalleri και Mark Glinoga στην αγωγή τους στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ισχυρίζονται ότι αυτό ισοδυναμεί με αθέμιτη επιχειρηματική πρακτική για ένα δημόσιο κατάστημα και παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Η Cavalleri είπε ότι έχει ξοδέψει χιλιάδες δολάρια στην Hermès και ότι εξαναγκάστηκε να αγοράσει «επιπλέον προϊόντα προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση» σε μια τσάντα Birkin. Ισχυρίζεται ότι δεν μπόρεσε να αγοράσει μία τσάντα τον Σεπτέμβριο του 2022 και της είπαν από την Hermès ότι οι τσάντες πωλούνται σε «πελάτες που είναι συνεπείς στην υποστήριξη της επιχείρησής μας».

Ο Glinoga δήλωσε ότι «έκανε πολλαπλές προσπάθειες να αγοράσει μια τσάντα Birkin, αλλά κάθε φορά του έλεγαν ότι έπρεπε να αγοράσει άλλα αντικείμενα και αξεσουάρ».

Η αγωγή κατηγορεί την Hermès ότι διαμόρφωσε την αποζημίωση των συνεργατών πωλήσεων με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύει αυτό που περιγράφουν ως «παράνομη πρακτική της σύνδεσης της αγοράς» των τσαντών Birkin με άλλα προϊόντα. Οι συνεργάτες, σύμφωνα με τη μήνυση, δεν κερδίζουν προμήθεια για τις τσάντες Birkin, αλλά για άλλα προϊόντα της Hermès που είναι φθηνότερα.

Οι τσάντες Birkin κατασκευάζονται στο χέρι από Γάλλους τεχνίτες και η τιμή τους κυμαίνεται από δεκάδες χιλιάδες έως πάνω από 100.000 δολάρια, σύμφωνα με την αγωγή. Οι ενάγοντες ζητούν απροσδιόριστη αποζημίωση και αποκατάσταση, καθώς και διαταγή που θα απαιτήσει από την Hermès να αλλάξει τις πρακτικές πώλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v