Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα είδη ένδυσης στήριξαν το λιανεμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σταθερές οι πωλήσεις αν και αναμενόταν πτώση. Υπήρξε αύξηση στα είδη ένδυσης, τα οποία ανέκαμψαν μετά τις πρόσφατες πτώσεις, καθώς οι καταναλωτές επένδυσαν στις συλλογές της νέας σεζόν.

Τα είδη ένδυσης στήριξαν το λιανεμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σταθερές παρέμειναν οι πωλήσεις του βρετανικού λιανεμπορίου τον Φεβρουάριο, μετά την αναθεωρημένη αύξηση κατά 3,6% τον Ιανουάριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας την Παρασκευή.

Μια δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων είχε προβλέψει ότι ο όγκος των πωλήσεων θα μειωνόταν κατά 0,3% σε μηνιαία βάση.

"Υπήρξε αύξηση στα είδη ένδυσης, τα οποία ανέκαμψαν μετά τις πρόσφατες πτώσεις, καθώς οι καταναλωτές επένδυσαν στις συλλογές της νέας σεζόν, καθώς και στα πολυκαταστήματα", δήλωσε η ανώτερη στατιστικολόγος του ONS, Χέδερ Μπόβιλ.

"Ωστόσο, αυτές αντισταθμίστηκαν από την πτώση των πωλήσεων καυσίμων, που ενδεχομένως επηρεάστηκαν από την άνοδο των τιμών, και από τη μείωση των πωλήσεων τροφίμων".

Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ο όγκος των πωλήσεων ήταν κατά 0,4% χαμηλότερος.

Η στερλίνα μεταβλήθηκε ελάχιστα έναντι του δολαρίου αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Ο βροχερός καιρός επηρέασε τις πωλήσεις στα καταστήματα κατά τη διάρκεια του μήνα, αλλά ενίσχυσε τις ηλεκτρονικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v