Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπιλ Γκρος: Παράλογη ευφορία στις αγορές μετοχών

Oμαλοποίηση της καμπύλης των αποδόσεων των ομολόγων βλέπει ο Μπιλ Γκρος, ο οποίος είναι short στο αμερικανικό 2ετές και long στο 5ετές και το 10ετές.

Μπιλ Γκρος: Παράλογη ευφορία στις αγορές μετοχών

Ο πρώην «βασιλιάς των ομολόγων» Μπιλ Γκρος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ράλι στην αγορά μετοχών στο τελευταικό επενδυτικό του outlook, προειδοποιώντας ότι επικρατεί μια «παράλογη ευφορία» μετά το 2022.

O ίδιος τόνισε ότι παραμένει δύσκολο να προβλέψει κανείς πότε θα υποχωρήσει ο ενθουσιασμός των επενδυτών για τις μετοχές. 

Όπως ανέφερε, το γεγονός ότι οι μετοχές συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα παρά τη μεγάλη άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων τα τελευταία δύο χρόνια λέει πολλά για την τρέχουσα «bull market».

«Μου λέει ότι οι δημοσιονομικές δαπάνες και ο ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη έχουν υπάρξει καταλυτικοί παράγοντες και το momentum και η "παράλογη ευφορία" έχουν κυρίαρχρο ρόλο στι αγορές μετά το 2022» σημείωσε. 

Όσον αφορά τα treasuries, ο Γκρος ανέφερε ότι είναι short στο 2ετές και long στο 5ετές και το 10ετές, καθώς στοιχηματίζει ότι θα ομαλοποιηθεί η καμπύλη των αποδόσεων. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v