Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γάζα: Η ανθρωπιστική βοήθεια από αέρος προκάλεσε 18 θανάτους

Δώδεκα άνθρωποι πνίγηκαν στη θάλασσα ενώ προσπαθούσαν να παραλάβουν τα πακέτα, ενώ άλλοι έξι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα του συνωστισμού αφού τα αεροπλάνα έριξαν τη βοήθεια.

Γάζα: Η ανθρωπιστική βοήθεια από αέρος προκάλεσε 18 θανάτους

Το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης με έδρα τη Γάζα ανέφερε σήμερα Τρίτη ότι 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες από την προσγείωση ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρος και ζήτησε τον άμεσο τερματισμό αυτών των επιχειρήσεων που διεξάγονται με "επιθετικό, λανθασμένο, ακατάλληλο και ανώφελο τρόπο".

Δώδεκα άνθρωποι πνίγηκαν στη θάλασσα ενώ προσπαθούσαν να παραλάβουν τα πακέτα, ενώ άλλοι έξι έχασαν τη ζωή τους "ως αποτέλεσμα του συνωστισμού" αφού τα αεροπλάνα "έριξαν [τη βοήθεια λανθασμένα]".

Το γραφείο των μέσων ενημέρωσης προέτρεψε για το "γρήγορο άνοιγμα των χερσαίων διαβάσεων", καθώς οι ρίψεις από αέρος ενέχουν "κίνδυνο από τις λανθασμένες διαδικασίες τους, επειδή ένα μέρος αυτής της βοήθειας ρίχνεται στη θάλασσα, ένα μέρος ρίχνεται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και ένα μέρος ρίχνεται σε επικίνδυνες περιοχές, γεγονός που εκθέτει τις ζωές των πεινασμένων πολιτών σε ακραίο κίνδυνο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v