Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Pimco προτιμά τα βρετανικά gilts από τα treasuries

Ο κολοσσός των ομολόγων προβλέπει ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια με πιο αργό ρυθμό από τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες.

Η Pimco προτιμά τα βρετανικά gilts από τα treasuries

Η Pimco διατηρεί μικρότερη θέση στα αμερικανικά ομολόγα και προτιμά τίτλους χωρών όπως του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά, καθώς εκτιμά ότι οι πληθωριστικές πιέσεις μπορεί να αναγκάσουν τη Fed να μειώσει τα επιτόκια με πιο αργό ρυθμό από άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες. 

Ο Άντριου Μπολς, επικεφαλής επενδύσεων για το παγκόσμιο σταθερό εισόδημα στην Pimco, δήλωσε στους Financial Times ότι η πιο αδύναμη οικονομική ανάπτυξη σε κάποιες χώρες βοηθάει να χαλαρώσουν οι πιέσεις στις τιμές γρηγορότερα από ό,τι στις ΗΠΑ. 

«Εκτός των ΗΠΑ βλέπουμε περισσότερες ενδείξεις διόρθωσης του πληθωρισμού» σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι η Fed μπορεί να μειώσει τα επιτόκια με πιο αργό ρυθμό από ό,τι αναμένεται και ότι εκτός των ΗΠΑ υπάρχει το ρίσκο οι κεντρικές τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο. 

Ο Μπολς προτιμά τα μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα εκτός ΗΠΑ και έχει μικρότερη θέση από τον δείκτη αναφοράς στις ΗΠΑ. 

Ο ίδιος τόνισε ότι ενώ το βασικό του σενάριο για τον πληθωρισμό και τις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed δεν διαφέρει από το σενάριο που προεξοφλεί η αγορά, βλέπει «ότι υπάρχουν ρίσκα για πιο ισχυρή ανάπτυξη και επίμενο πληθωρισμό».

«Υπάρχει ένας παρατεταμένος εξαιρετισμός όσον αφορά τις ΗΠΑ» πρόσθεσε. 

Προειδοποίησε επίσης ότι το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ θα οδηγήσει πιθανότατα τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υψηλότερα και τις τιμές χαμημλότερα. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v