Κιργιστάν: Καλεί τους πολίτες να αναβάλλουν τα ταξίδια στη Ρωσία

Αυξάνεται το αντιμεταναστευτικό κλίμα στη Μόσχα μετά το μακελειό, ειδικά απέναντι σε εργαζόμενους από χώρες της κεντρικής Ασίας. Νωρίτερα άνδρας από το Κιργιστάν προφυλακίστηκε από ρωσικό δικαστήριο, κατηγορούμενος ότι παρείχε κατάλυμα στους ύποπτους ως δράστες.

Κιργιστάν: Καλεί τους πολίτες να αναβάλλουν τα ταξίδια στη Ρωσία

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κιργιστάν κάλεσε σήμερα τους πολίτες της χώρας να αναβάλλουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στη Ρωσία μετά την αιματηρή επίθεση στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, για την οποία κατηγορήθηκαν μετανάστες από την περιοχή.

Οι εξελίξεις έχουν εντείνει το αντιμεταναστευτικό κλίμα στη Ρωσία, ειδικά απέναντι σε εργαζόμενους μετανάστες από χώρες της κεντρικής Ασίας, που είναι κατά πλειονότητα μουσουλμανικές.

Ένας άνδρας από το Κιργιστάν προφυλακίστηκε χθες από ρωσικό δικαστήριο, κατηγορούμενος ότι παρείχε κατάλυμα στους τέσσερις ύποπτους ως δράστες, που έχουν καταγωγή από το Τατζικιστάν. Οι τέσσερις αυτοί άνδρες και τρεις ακόμα, επίσης με καταγωγή από το Τατζικιστάν που κατηγορούνται ως συνεργοί, έχουν επίσης προφυλακιστεί.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει πει ότι ευθύνεται για την επίθεση και έχει δώσει στη δημοσιότητα βίντεο από το μακελειό, στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 139 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 182.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν εργάζονται στη Ρωσία και κάποιοι έχουν ήδη πει ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στο να εργαστούν εκεί. Κάποιοι επιβάτες, για παράδειγμα, αρνούνται να επιβιβαστούν σε ταξί με Τατζίκους οδηγούς.

Σε σύσταση που εκδόθηκε αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Εξωτερικών του Κιργιστάν κάλεσε τους πολίτες να επισκέπτονται τη Ρωσία μόνο σε περίπτωση ανάγκης, και, εάν το κάνουν, να είναι βέβαιοι ότι έχουν μαζί τους συνεχώς όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και ότι συμμορφώνονται με τις εντολές της ρωσικής αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v