Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alert από ΗΠΑ: Η αύξηση της κινεζικής βιομηχανίας στρεβλώνει την παγκόσμια οικονομία

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εγκαλεί το Πεκίνο για την αύξηση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας. «Σκοπεύω να το καταστήσω βασικό θέμα στις συζητήσεις κατά τη διάρκεια του επόμενου ταξιδιού μου εκεί».

Alert από ΗΠΑ: Η αύξηση της κινεζικής βιομηχανίας στρεβλώνει την παγκόσμια οικονομία

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι σχεδιάζει να ασκήσει πιέσεις στην Κίνα κατά την επικείμενη επίσκεψή της στη χώρα σχετικά με την αύξηση της βιομηχανικής της ικανότητας που στρεβλώνει την παγκόσμια οικονομία.

"Η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα της Κίνας στρεβλώνει τις παγκόσμιες τιμές και τα πρότυπα παραγωγής και πλήττει τις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, καθώς και τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο", δήλωσε η Γέλεν σύμφωνα με αποσπάσματα των παρατηρήσεων που πρόκειται να εκφωνήσει σήμερα Τετάρτη κατά την επίσκεψή της στη Τζόρτζια.

"Έχουμε θέσει το θέμα της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας σε προηγούμενες συζητήσεις με την Κίνα και σκοπεύω να το καταστήσω βασικό θέμα στις συζητήσεις κατά τη διάρκεια του επόμενου ταξιδιού μου εκεί".

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η Γέλεν επισκέπτεται το Νόρκρος της Τζόρτζια για να παρουσιάσει την επαναλειτουργία μιας αμερικανικής μονάδας παραγωγής ηλιακών πάνελ που έκλεισε το 2017 υπό την πίεση των "φθηνών εισαγωγών που κατακλύζουν την αγορά". Η Κίνα κυριαρχεί σήμερα στην παγκόσμια βιομηχανία ηλιακής ενέργειας μετά από χρόνια πολιτικής στήριξης των εγχώριων εταιρειών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v