Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη βάση στην Ασία ανοίγει η εταιρεία του ChatGPT

Εγκαινιάζει γραφείο στο Τόκιο αυτόν τον μήνα. Η OpenAI έχει δείξει ενδιαφέρον για την Ιαπωνία. Ο διευθύνων σύμβουλος Sam Altman συναντήθηκε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Fumio Kishida στο Τόκιο τον περασμένο Απρίλιο.

Πρώτη βάση στην Ασία ανοίγει η εταιρεία του ChatGPT

Η εταιρεία ανάπτυξης του ChatGPT, OpenAI, πρόκειται να εγκαινιάσει την πρώτη της ασιατική βάση με γραφείο στο Τόκιο αυτό το μήνα, σκοπεύοντας να παρέχει προσαρμοσμένες εταιρικές υπηρεσίες και να συμμετάσχει στη δημιουργία ενός πλαισίου διακυβέρνησης για την τεχνολογία, όπως μεταδίδει το Nikkei.

Η OpenAI έχει δείξει ενδιαφέρον για την Ιαπωνία. Ο διευθύνων σύμβουλος Sam Altman συναντήθηκε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Fumio Kishida στο Τόκιο τον περασμένο Απρίλιο -- ένα χρόνο αφότου η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε το ChatGPT, πυροδοτώντας μια παγκόσμια φρενίτιδα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη -- και άφησε να εννοηθεί ότι θα ιδρύσει γραφείο στη χώρα.

Μέσω της συνεργασίας της εταιρείας με τη Microsoft, πολλές ιαπωνικές εταιρείες αξιοποιούν ήδη την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI. Η OpenAI πιθανότατα θα αρχίσει να προσφέρει εταιρικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης πελατών, μέσω του γραφείου στο Τόκιο. Η πρόσληψη τοπικών ταλέντων στην Ιαπωνία είναι επίσης στον ορίζοντα.

Με την παγκόσμια έξαρση της χρήσης της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο επεκτείνει το διεθνές της αποτύπωμα. Πέρυσι άνοιξε γραφεία στο Λονδίνο και το Δουβλίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v